Фахівцями Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби.
Так, з початку року спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства перевірено 363 об'єкта, в ході яких було виявлено 15 порушень в сфері реалізації продовольчих та непродовольчих товарів, побутового обслуговування населення та організації освітнього процесу.
Під час проведення моніторингових обстежень спеціалісти фіксували наступні порушення: неправильне використання або відсутність засобів індивідуального захисту, недостатню кількість або відсутність дезінфікуючих засобів, непроведення температурного скринінгу.
З суб’єктами господарювання проведена роз’яснювальна робота, направлені пропозиції керівникам установ щодо усунення недоліків, проінформовано органи влади та застосовано заходи адміністративного впливу.