12 березня 2020 року спеціалісти Держпродспоживслужби на Вінниччині провели низку семінарів-нарад щодо профілактики харчових отруєнь, зокрема сальмонельозу.
Заходи проходили за участю начальника Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірини Односталко, заступника начальника Оксани Вознюк, головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимира Вітюка.
У якості слухачів були присутні керівники та персонал закладів громадського харчування, керівники супермаркетів і продовольчих магазинів міста: Грош, Сільпо Фуд, Варшава, Еко, Фуршет, Українські товари, Жарді, Основа, Україночка, Домашній маркет, АТБ.
Спеціалісти наголосили, що основними причинами спалахів кишкових інфекцій є нехтування елементарними правилами особистої гігієни, порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів без належного температурного режиму.
Головними розповсюджувачами інфекцій є особи, зайняті у сфері обслуговування населення: персонал системи громадського харчування, продавці продуктових магазинів, робітники підприємств харчової промисловості. Залишаючись на робочому місці, такі особи, будучи хворими, здатні забруднювати збудниками усе, чого торкаються: посуд, харчові продукти тощо.
Окрему увагу під час проведення роз'яснювальної роботи приділили питанню профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусу в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі, усі присутні отримали відповідні наочні матеріали - пам'ятки.