Новини

25 Квітень 09:52
В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень
В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень

Збірник рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, закладах соціального захисту підготовлено у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування, що реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Матеріали, представлені у цьому збірнику, розроблені відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".

Оновлений збірник складається з 14 розділів та 621 рецептури, він містить як традиційні української страви, так і популярні страви світової кухні, зокрема, зі шкільного меню європейських країн. В збірнику можна знайти не тільки покрокові рецепти, а й технічні картки, що значно полегшують роботу шкільних кухарів. Усі рецепти адаптовані до різних форматів приготування як на старому обладнані, так і на сучасному. Крім того, кожна страва супроводжується прикладами подачі та оформлення.

Онлайн-версію збірника розміщено у вільному доступі на порталі "ЗнаЇмо" та на сайті Cult Food.

 

Записатись
Подати скаргу