Новини

12 Січень 15:26
В Гайсинському районі Держпродспоживслужба та представники закладів освіти обговорили питання організації якісного та безпечного харчування
В Гайсинському районі Держпродспоживслужба та представники закладів освіти обговорили питання організації якісного та безпечного харчування

Стан здоров'я дітей відіграє головну роль у формуванні здорової нації. Однією зі складових, що забезпечує здоров'я дітей, є збалансоване якісне харчування та належний питний режим.

З 2020 року в Україні впроваджується програма розвитку шкільного харчування, це кропітка і систематична робота, що потребує належного фінансування.

В жовтні 2023 року Кабінетом Міністрів України було затверджено план з впровадження Стратегії реформування шкільного харчування. Відповідно до Стратегії фахівці Держпродспоживслужби повинні регулярно сприяти удосконаленню знань осіб, залучених до організації харчування в закладах освіти. З метою виконання цих завдань, фахівці Гайсинського району систематично ініціюють проведення таких навчань.

Так, 11 січня 2024 року, за сприяння управління освіти Тростянецької селищної ради, заступник начальника відділу за дотриманням санітарного законодавства Гайсинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Покотило провела розширену нараду-семінар з питань організації безпечного та якісного харчування дітей в організованих колективах. На нараді були присутні медичні працівники, керівники груп НАССР, кухарі.

В ході наради були висвітлені питання дотримання вимог санітарного законодавства, зокрема дотримання санітарних регламентів в закладах освіти; виконання в повній мірі норм харчування, що затвердженні Постановою КМУ №305 "Про запровадження норм Порядку організації харчування у закладах освіти"; розширення асортименту меню та прищеплення правильних звичок харчування, впровадження страв із "Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку" Євгена Клопотенка. Окремо було розглянуто питання впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливості практичного застосування програм-передумов.

Під час діалогу учасники наради мали можливість отримати вичерпні відповіді на питання, що стосуються організації харчування, дотримання санітарно-гігієнічного режиму, профілактики інфекційних захворювань.

 

Записатись
Подати скаргу