11 Січень 13:03
Спеціалісти Тульчинського районного управління провели семінар щодо впровадження НАССР для представників закладів освіти
Сьогодні, 11 січня 2024 року, на базі Тульчинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області фахівці відділу безпечності харчових продуктів провели семінар-навчання щодо впровадження, застосування та підтримання дієвості системи НАССР у закладах освіти.
У заході взяли участь керівники дошкільних навчальних закладів, керівники груп НАССР, медичні працівники та кухарі Крижопільської територіальної громади Тульчинського району.
Особливу увагу було приділено обговоренню наступних питань:
- розроблення, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР);
- практичне застосування програм-передумов;
- відновлення та модернізація кухонь та їдалень;
- розвиток кадрового потенціалу та підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти;
- впровадження нових норм харчування та меню;
- правила закупівлі та зберігання харчових продуктів (особливо швидкопсувних) та необхідність суворого дотримання термінів їх споживання;
- формування культури здорового харчування у дітей.
Наразі спеціалісти управління продовжують роботу з покращення ситуації у сфері безпечності харчування в освітніх закладах району.