Новини

06 Березень 10:36
Спеціалісти Держпродспоживслужби, представники закладів освіти та суб'єкти господарювання обговорили питання застосування системи HACCP
Спеціалісти Держпродспоживслужби, представники закладів освіти та суб'єкти господарювання обговорили питання застосування системи HACCP

05 березня 2020 року на базі Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту відбулась зустріч спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області із представниками закладів освіти, закладів громадського харчування та роздрібної торгівлі харчовими продуктами щодо впровадження та використання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Захід пройшов за участю начальника відділу безпечності харчових продуктів Андрія Салюка та начальника відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Тетяни Вороновської. 

Присутніх ознайомили з основними аспектами поняття харчової безпеки і загальними принципами харчового законодавства в Україні. Було представлено та опрацьовано 4 програмних блоки:

  • теоретичний - щодо програм-передумов безпеки харчової продукції;
  • процедурний - перевірки кухні та працівників, очищення обладнання, контроль температурних режимів;
  • законодавчий - процедура сертифікації закладів та перевірки контролюючими органами;
  • практичний - фактори ризику та відповідальність за порушення вимог НАССР.

Також, особливу увагу приділили питанню забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, зокрема, заходам з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

 

Записатись
Подати скаргу