Новини

24 Квітень 16:48
На Вінниччині Держпродспоживслужба здійснила 184 обстеження місць проживання ВПО
На Вінниччині Держпродспоживслужба здійснила 184 обстеження місць проживання ВПО

Поки Збройні Сили України роблять все можливе для захисту країни від загарбників, ми маємо дбати про людей, що постраждали внаслідок війни. Це, зокрема, внутрішньо переміщені особи, які залишили рідні домівки та змушені шукати нове житло. Вінницька область, як і багато інших регіонів, стала прихистком для тисяч таких людей, сьогодні на території області облаштовано 62 пункти тимчасового проживання, де мешкає 2264 особи, серед яких 574 дитини.

На виконання наказу Вінницької обласної військової адміністрації від 04.08.2023 р. №1062 "Про затвердження Стратегії міжвідомчої взаємодії, допомоги внутрішньо переміщеним особам та сприяння їх адаптації, інтеграції шляхом створення умов для розвитку потенціалу, посилення спроможності територіальних громад, які приймають цих осіб, до 2026 року", "Обласної цільової програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2027 роки" та постанови Кабінету Міністрів України №930 "Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб" спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, в складі робочих груп, взяли участь у здійсненні обстежень місць компактного поселення внутрішньо переміщених осіб з метою перевірки умов проживання.

Впродовж першого кварталу 2024 року фахівці структурних підрозділів Головного управління здійснили 184 обстеження, в ході яких встановили, що кімнати для проживання утримуються в належному санітарно-технічному стані, наявна холодна та гаряча проточна вода за рахунок електроводонагрівачів, облаштовані кухні (встановлені плити, мікрохвильові печі, електрочайники тощо), для зберігання продуктів харчування використовуються холодильники.

Разом з тим, за результатами обстежень надано 26 рекомендацій щодо покращення утримання місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, наразі спеціалістами розпочато відбір проб води питної в місцях проживання внутрішньо переміщених осіб для дослідження на відповідність вимогам Державних санітарних норм та правил "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".

 

 

Записатись
Подати скаргу