Новини

21 Лютий 12:35
Фахівці Держпродспоживслужби та пасічники продовжують обговорювати заходи з профілактики отруєння бджіл та правила використання пестицидів
Фахівці Держпродспоживслужби та пасічники продовжують обговорювати заходи з профілактики отруєння бджіл та правила використання пестицидів

20 лютого 2020 року в Якушинецькій об'єднаній територіальній громаді Вінницького району фахівці Держпродспоживслужби провели зустріч з сільськими та селищними головами, депутатами, керівниками сільськогосподарських підприємств, аграріями та пасічниками з метою налагодження співпраці у інформуванні місцевих жителів щодо можливостей надання певних послуг та обговорення питань, які турбують громадян.

Захід відбувся за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області - першого заступника начальника Головного управління Олександра Сорочана, начальника Вінницького районного управління Віктора Буравінського.

Під час зустрічі було розглянуто ряд питань, що стосуються забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, фітосанітарної безпеки, захисту споживачів.

Особливу увагу приділили обговоренню питання доцільності обробітку сільськогосподарських культур пестицидами та агрохімікатами. Також, Олександр Сорочан наголосив на необхідності обов'язкового інформування пасічників про майбутню хімічну обробку з боку аграріїв. Недотримання цих вимог значно ускладнює позитивне вирішення спірних питань, що можуть виникнути під час ведення господарської діяльності.

Фахівці Держпродспоживслужби надали присутнім роз’яснення щодо проведення весняних протиепізоотичних заходів на пасіках, попередження і ліквідації хвороб та отруєнь бджіл. А також зауважили, що бджолярі повинні виконувати вимоги законодавства України та реєструвати пасіки.

По закінченню зустрічі присутні отримали інформаційні матеріали стосовно небезпеки використання фальсифікованих засобів захисту рослин та пам’ятки споживачам при придбанні насіння овочевих і баштанних культур, кормових коренеплодів, садивного матеріалу багаторічних рослин.

Протягом поточного тижня аналогічні заходи були проведені в Козятинському, Гайсинському, Іллінецькому та Жмеринському районах Вінницької області.

 

 

Записатись
Подати скаргу