Новини

10 Липень 10:24
З 11 липня забороняється реклама тютюнових виробів та електронних пристроїв
З 11 липня забороняється реклама тютюнових виробів та електронних пристроїв

11 липня 2023 року набувають чинності норми Закону №1978, які передбачають чимало змін в антитютюновому законодавстві, а саме:

  • заборону реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;
  • встановлення штрафу за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1020 грн, а у разі повторного протягом року порушення – 10200 грн;
  • заборону продажу ароматизованих сигарет;
  • відповідальність за куріння з використанням пристроїв для нагріву в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок.

Нагадуємо, що з квітня 2023 року відновлено контроль за дотримання антитютюнового законодавства. Підставами для проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері антитютюнового законодавства є: самостійне звернення суб'єкта господарювання, доручення прем'єр-міністра України, звернення фізичної особи.

Захищай своє право на бездимне повітря — повідом про порушення Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області через форму на сайті, на електронну пошту info@vingudpss.gov.ua або зателефонувавши за номером (0432) 65-88-00.

Довідково: норми антитютюнового законодавства ґрунтуються на Рамковій конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну та Директиві 2014/40/ЄС, які передбачають обмеження застосування у тютюновій індустрії маркетингових технологій, спрямованих на підвищення привабливості тютюнових виробів, стимулювання продажу та створення ілюзії меншої шкоди.

Завантажити інфографіки, розроблені ГО "Життя" за участі Держпродспоживслужби та Центру громадського здоров'я.

Записатись
Подати скаргу