Новини

19 Липень 10:56
З 1 липня Урядом відмінено обов'язок декларувати зміни роздрібних цін
З 1 липня Урядом відмінено обов'язок декларувати зміни роздрібних цін

З метою усунення надмірного тиску на бізнес 19 червня 2023 року на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 19.06.2023 р. №650 "Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану" (далі - Постанова).

Серед іншого, Постановою визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 р. №341 "Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення", якою було запроваджено державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення на 5 і більше відсотків.

Постанова набрала чинності з дня, наступного за днем закінчення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Враховуючи вищезазначене, з 01.07.2023 р. скасовано державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом запровадження процедури декларування зміни роздрібних цін.

Разом з тим, звертаємо увагу суб'єктів господарювання на необхідність дотримання встановленого Постановою граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10 відсотків на борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої), олію соняшникову рафіновану, хліб житньо-пшеничний та батон.

 

Записатись
Подати скаргу