Новини

27 Грудень 12:51
Як вибрати якісну червону ікру до святкового столу?
Як вибрати якісну червону ікру до святкового столу?

Червона ікра – смачний та корисний харчовий продукт, який отримують із риб сімейства лососевих. Червона ікра на 30% складається з легкозасвоюваного білка, містить селен, калій, залізо, мідь та цинк – цей комплекс мінералів знижує ризик інсульту, зміцнює імунну систему та стабілізує артеріальний тиск. Вітаміни А, D, РР, В, жирні кислоти Омега-3 та лецитин покращують роботу нервової системи та сприяють повноцінній роботі мозку.

Частота збору ікри впливає на ціну, роблячи її справжнім святковим делікатесом. Однак, не всі знають, як вибрати якісний та корисний продукт.

1. Місце продажу

Віддавайте перевагу великим торговельним мережам, в яких вірогідність натрапити на підробку є мінімальною. Окрім того, великі супермаркети можуть забезпечити правильні умови зберігання (за температури від -4 до -8 °) та слідкують за терміном придатності харчових продуктів.

2. Пакування та маркування

Візьміть баночку в руки та потрясіть, якщо всередині булькає - краще відмовитись від покупки, якісна зерниста ікра щільно заповнює тару. На самій банці не повинно бути пошкоджень, жирних слідів і вона не повинна бути здутою.

Обов'язково зверніть увагу на маркування, кришка ємності повинна бути проштампована зсередини, якщо ж цифри втиснуті всередину - ймовірніше перед вами підробка!

3. Дата виробництва

Видобуток червоної ікри ведеться в липні-серпні. Якщо на кришці вказано будь-який інший місяць виробництва, це може означати, що солили морожену ікру.

4. Склад

Намагайтесь купувати ікру першого сорту, це гарантія того, що в банці буде ікра одного виду риби. Кількість солі не повинна перевищувати 5-6 %, а консервантів Е200, Е211 не більше 0,1%.

5. Зовнішній вигляд та аромат

Справжня якісна ікра повинна бути розсипчастою, мати ядро, бути однорідного кольору та з легким рибним ароматом. Смак у штучної ікри, як і запах – різкий, а при надкушуванні, ікринки прилипають до зубів. Справжня червона ікра лопається на зубах, а вміст розтікається.

Бажаємо вам лише якісних продуктів на столі!

 

Записатись
Подати скаргу