Новини

14 Грудень 12:43
Як вибрати головний символ та прикрасу новорічних свят - якісну та безпечну ялинку?
Як вибрати головний символ та прикрасу новорічних свят - якісну та безпечну ялинку?

 

До новорічних та різдвяних свят залишилось обмаль часу, вже можна розпочинати прикрашати свої оселі і створювати затишну чарівну атмосферу!

Особливу увагу слід приділити вибору головного символу свята та пам'ятати: яке б новорічне дерево ви не обрали, штучне чи натуральне, воно має бути якісним та безпечним.

Щоб свята пройшли радісно та залишили лише приємні спогади, спеціалісти Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області підготували наступні рекомендації.

 

На що варто звернути увагу, щоб вибрати якісну та безпечну штучну ялинку?

  • Спочатку визначтесь за матеріалом: литі ялинки з поліетилену служать десятиліття, мають найбільш реалістичний вигляд та є абсолютно безпечними, але й коштують дорожче інших варіантів; ялинки з полівінілхлориду (ПВХ) також дуже привабливі і реалістичні, стійкі до займання, більш демократичні за ціною, але не такі зносостійкі; ялинки з волосіні дуже пухнасті та через маленьку товщину голок виглядають менш реалістично, такі ялинки не можна назвати зносостійкими та вогнетривалими - не найкращий варіант для придбання.
  • Понюхайте голки та стовбур штучної ялинки, якісні вироби не повинні мати різкий хімічний запах.
  • Проведіть рукою по "хвої" ялинки, вона має бути твердою та пружною, а також міцно закріпленою.
  • Зверніть увагу на підставку, вона повинна бути стійкою та бажано металевою.
  • Обов'язково запитайте у консультанта про сертифікат якості, який би свідчив про те, що штучна ялинка не містить шкідливих речовин та є вогнестійкою. Також, на етикетці обов'язково має бути вказана фірма-виробник, країна походження та дата виготовлення.

Як вибрати натуральну ялинку?

  • Постукайте стовбуром ялинки по землі, якщо дерево свіже або нещодавно зрубане, голки не повинні обсипатися.
  • Колір дерева важливий, проте він залежить від виду, головне, щоб ялинка не була жовтою або бурою.
  • Ялинка повинна мати чіп-бирку зі штрих-кодом і відповідним маркуванням, обов'язково перевіряйте легальність дерева на сайті www.yalynka.info

Гарних вам покупок та святкового настрою!

Записатись
Подати скаргу