Новини

20 Лютий 16:30
Володимир Лапа прозвітував про роботу Держпродспоживслужби у 2017 році
Володимир Лапа прозвітував про роботу Держпродспоживслужби у 2017 році

Сьогодні, 20 лютого, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа прозвітував про результати роботи служби за 2017 рік.

За порушення законодавства у сфері захисту споживачів до адміністративної відповідальності притягнено 1376 осіб та накладено штрафних санкцій на загальну сумму 189693 грн., а також 644 суб'єкта господарювання із накладанням адміністративно-господарських санкцій на суму понад 4,29 млн. грн.!

Серед основних видів виявлених порушень: відсутність інформації про продукцію та реалізація протермінованих товарів.

З початку року в Україні зареєстровано 5 випадків грипу птиці, але в результаті проведених Держпродспоживслужбою заходів, карантин знято з усіх неблагополучних пунктів.

У 2017 році були здійснені відповідні заходи щодо розширення експорту українскьої продукції - КНР, Індія, Бразилія, Гватемала.

Управлінням державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства були проведені заходи щодо зниження випадків гострих кишкових інфекційних захворювань та роз'яснювальна робота серед населення.

Щодо показників роботи Упаравління безпечності харчових продуктів: було проведено 498700969 експертиз харчових продуктів тваринного походження за результатами яких до реалізації не допущено 30718 тонн небезпечної продукції. 

З презентацією звіту можна ознайомитися за посиланням.

 

Записатись
Подати скаргу