Новини

27 Серпень 00:18
Виявлено регульований шкідливий організм - Західний кукурудзяний жук
Виявлено регульований шкідливий організм - Західний кукурудзяний жук

Управління фітосанітарної безпеки інформує про виявлення регульованого шкідливого організму - Західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte).

Згідно розпорядження Ямпільської районної державної адміністрації від 08 серпня 2018 року № 326 на площі 15 га. на території Ямпільського району запроваджено карантинний режим по Західному кукурудзяному жуку та заходи боротьби з ним.

Жуки пошкоджують волоть, стовпчики жіночих суцвіть, листя, іноді обгризають молоді качани. При живленні на генеративних органах зменшується кількість зерен в качані, а в результаті цього знижується врожайність. Дорослі жуки найактивніші в ранішні та вечірні часи. Розповсюдження яєць та личинок цього шкідника можливе з транспортом, залишками ґрунту, що прилипає до насіння, знаряддями праці.

Також проведено обстеження на підтвердження старих вогнищ Амброзії полинолистої на території Калиновського (Калинівська міська рада - 0,03 га, Корделівська сільська рада - 2,2 га), Чернівецького – 29,79 га., та Шаргородського районів - 10,0 га.

При обстеженні старих вогнищ Американського білого метелика підтверджені площі в Калиновському - 4,8 га, Шаргородському - 67,0 га та Чернівецькому районах – 75,0 га.

 

Записатись
Подати скаргу