Новини

06 Вересень 21:04
Виявлено нові вогнища карантинного шкідника кукурудзи
Виявлено нові вогнища карантинного шкідника кукурудзи

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомляє, що за результатами проведених контрольних обстежень посівів кукурудзи спеціалістами управління фітосанітарної безпеки виявлено карантинний шкідник – західний кукурудзяний жук.

Небезпечний шкідник посівів кукурудзи, який входить до переліку карантинних шкідників, обмежено поширених в Україні виявлено у поточному році в трьох господарствах Тростянецького та Шаргородського районів.

У ново виявлених вогнищах шкідника, загальна площа яких складає 233,0 га, проводяться фітосанітарні заходи, передбачені ст. 33, 34 Закону України "Про карантин рослин".

Нагадуємо, що західний кукурудзяний жук вперше в Україні виявлено у 2005 році в Закарпатській області. Наразі шкідник кукурудзи поширений у семи областях України - Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій.

Моніторинг території Вінницької області, своєчасне виявлення та фітосанітарні заходи щодо карантинних організмів, обмежено поширених на території області тривають.

 

Записатись
Подати скаргу