Новини

14 Червень 10:21
Відбувся тренінг щодо виявлення, фіксації та документування проявів сексистської реклами
Відбувся тренінг щодо виявлення, фіксації та документування проявів сексистської реклами

6-7 червня у місті Києві відбувся тренінг на тему: «Гендерні студії для держслужбовців: оптимізація роботи Держпродспоживслужби щодо виявлення, фіксації та документування проявів сексистської реклами», організований представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Індустріальним гендерним комітетом з реклами.

Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби зі всієї України та представники ряду громадських організацій обговорили оптимізацію роботи щодо виявлення, фіксації та запобігання поширенню проявів сексистської реклами. У заході також приймали участь ДП «Український інститут інтелектуальної власності», судді Касаційного адміністративного суду Верховного суду.

На семінарі була репрезентована публікація: «Стандарти недискримінаційної реклами: світові тенденції та українські ініціативи», в якій представлено позицію європейської фахової спільноти, результати останніх досліджень, щодо сприйняття споживачами сексистської реклами, українську практику подолання дискримінації за ознакою статі та створення професійної креативної реклами без сексизму.

Під час заходу учасники розглянули світовий досвід подолання сексизму в рекламі, питання інтелектуальної власності у законодавстві про рекламу, специфіку гендерної рівності в рекламі, збір доказів порушення законодавства про рекламу, судову практику розгляду гендерно–дискримінаційних справ.

З метою узгодження спільних підходів в контролі за рекламою, була організована секція запитань-відповідей, під час якої учасники семінару мали можливість обговорення конкретних прикладів з досвіду роботи територіальних органів Держпродспоживслужби.

 

Записатись
Подати скаргу