Новини

20 Травень 08:56
Відбулось чергове засідання Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі
Відбулось чергове засідання Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі

19 травня 2021 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі, що діє при Департаменті соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації.

Говорили про національне законодавство у сфері реклами щодо протидії дискримінації.

Від Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області у заході взяла участь начальник Управління захисту споживачів Юлія Білик.

Присутні розглянули звернення громадян щодо розміщення реклами, яка містить інформацію з елементами дискримінації за ознакою статті. За результатами експертизи рекламу не визнано такою, що порушує добросовісну маркетингову практику. Під час засідання всі члени Експертної ради одноголосно прийняли рішення щодо відсутності порушень за розглянутим зверненням.

Члени Експертної ради домовилися про те, що для суспільства важливо дотримання підприємцями Закону України "Про рекламу", Конвенції Організації Об'єднаних Націй про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW) та Стандарту "Недискримінаційна реклама за ознакою статті", а рекламодавці, рекламовиробники та оператори зовнішньої реклами мають нести професійну відповідальність за рекламний продукт, налагоджувати комунікацію та відповідальність рекламістів в своїй команді.

 

 

Записатись
Подати скаргу