Новини

15 Липень 14:50
Відбулася всеукраїнська онлайн-нарада з керівниками управлінь фітосанітарної безпеки головних управлінь Держпродспоживслужби в областях
Відбулася всеукраїнська онлайн-нарада з керівниками управлінь фітосанітарної безпеки головних управлінь Держпродспоживслужби в областяхВідбулася всеукраїнська онлайн-нарада з керівниками управлінь фітосанітарної безпеки головних управлінь Держпродспоживслужби в областях

14 липня 2020 року відбулася нарада на тему "Реалізація державної політики у сферах карантину та захисту рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах та проблемні питання, які виникають в період вегетації сільськогосподарських культур". Нарада проходила в режимі Zoom-конференції.

Участь у нараді взяли керівники управлінь та відділів Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Держпродспоживслужби, начальники управлінь фітосанітарної безпеки головних управлінь Держпродспоживслужби областей України та їх заступники.

Одним із ключових питань наради, на якому наголосив директор Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю у сфері насінництва та розсадництва Андрій Челомбітко, під головуванням якого проводився захід, стало обговорення змін в чинному законодавстві стосовно реалізації державної політики у сферах карантину та захисту рослин.

Крім того, були висвітлені проблемні питання, які виникали впродовж І півріччя 2020 року при здійсненні фітосанітарного контролю імпортних вантажів, оформленні фітосанітарних сертифікатів, проведенні обстежень території країни на виявлення карантинних та шкідливих організмів, встановленні ділянок вільних від карантинних та шкідливих організмів з метою дотримання фітосанітарних вимог країн-партнерів України в міжнародній торгівлі. Було проаналізовано основні причини нотифікацій про невідповідність фітосанітарним вимогам країн-партнерів, що надійшли до Держпродспоживслужби впродовж І півріччя 2020 року.

До порядку денного наради були також включені питання, які виникають при виконанні планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО у відкритих системах. Учасники обговорили особливості організації роботи по узгодженню план-схем щодо розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур, знищення насіння садивного матеріалу, яке не може бути використане на посів та в інших цілях.

Після наради було дано ряд доручень керівникам управлінь фітосанітарної безпеки, які необхідно виконати до кінця 2020 року з метою усунення проблемних питань. 

 

Записатись
Подати скаргу