04 Червень 15:40
В Тростянецькому районі обговорили питання впровадження системи безпечності харчових продуктів НАССР у закладах освіти
02 червня 2021 року на базі Тростянецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 за участю фахівців Тростянецького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, начальника управління освіти Тростянецької селищної територіальної громади, керівників та медичних працівників закладів загальної середньої освіти відбувся семінар, в ході якого були обговорені наступні питання:
- особливості впровадження системи безпечності харчових продуктів (НАССР) у закладах освіти Тростянецької селищної ради;
- дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого Наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205 в частині організації харчування; Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затвердженого Наказом Мінекономіки від 03.12.2020 №2532; Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".
Під час семінару розглядались особливості впровадження НАССР на харчоблоках навчальних закладів, доведено основні положення, принципи та програми передумов впровадження НАССР, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників в освітніх установах.