Новини

14 Квітень 09:50
В квітні фахівці Вінницького управління провели 160 моніторингових обстежень та склали 27 протоколів
В квітні фахівці Вінницького управління провели 160 моніторингових обстежень та склали 27 протоколів

Фахівцями Вінницького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19).

У період з 01 по 12 квітня 2021 року проведено 160 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різних форм власності:

  • закладів громадського харчування – 25, з порушеннями - 1, складено протоколів - 1;
  • закладів торгівлі продовольчими товарами – 63, з порушеннями - 14, складено протоколів - 14;
  • закладів торгівлі непродовольчими товарами – 40, з порушеннями - 9, складено протоколів - 9;
  • навчально-виховних закладів – 7, з порушеннями - 1, складено протоколів - 1;
  • ринків - 9, з порушеннями - 2, складено протоколів - 2;
  • інших - 16 (перукарні, АЗС, СТО, аптеки тощо).

Всього з даного розділу роботи вжито заходи адміністративного впливу до суб’єктів господарювання: 27 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

В ході моніторингових обстежень найчастіше виявляються наступні порушення протиепідемічних вимог: відсутність засобів індивідуального захисту у працівників чи у відвідувачів; недостатня кількість дезінфікуючих засобів або взагалі їх відсутність; недотримання соціальної дистанції; нехтування вимогами щодо проведення температурного скринінгу працівникам перед початком робочої зміни; відсутні місця для збору використаних ЗІЗ.

 

Записатись
Подати скаргу