Новини

13 Квітень 14:18
В квітні фахівці Бершадського управління провели 195 моніторингових обстежень на предмет дотримання карантинних вимог
В квітні фахівці Бершадського управління провели 195 моніторингових обстежень на предмет дотримання карантинних вимог

Фахівцями Бершадського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання карантинних обмежень, що передбачені відповідними постановами КМУ та вимогами тимчасових рекомендацій з профілактики короновірусної хвороби Головного санітарного лікаря України.

Варто зазначити, що заходи проводяться не лише в робочий час, а й у вихідні та вечірній час (спільно з працівниками поліції).

Так, за І декаду квітня було проведено 195 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання різної форми власності, серед яких:

  • дошкільні навчальні та загальноосвітні заклади - 7;
  • пункти тестування (пробне ЗНО) - 2;
  • заклади громадського харчування – 12;
  • заклади торгівлі продовольчими товарами - 68;
  • заклади торгівлі непродовольчими товарами - 46;
  • агропромислові ринки - 3;
  • інші (перукарні, аптеки, магазини насіння) - 57.

За результатами обстежень до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб. Оду особу притягнуто до відповідальності за ст. 46 КуПаПу, складено протокол та винесено постанову на суму 3400 грн.

Найпоширенішими порушеннями виявились: недотримання дистанції між покупцями, недотримання масочного режиму працівниками та відвідувачами закладів, недотримання вимог з утилізації ЗІЗ.

Незважаючи на напружену епідемічну ситуацію в області, відповідно до плану та термінів, було проведено пробне ЗНО для випускників шкіл. До проведення пробного тестування були виконані усі необхідні вимоги тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря. Під час проведення діти дотримувались вимог та рекомендацій, порушення карантинних вимог не реєструвались.

 

Записатись
Подати скаргу