Новини

31 Травень 09:58
В Козятинському районі Держпродспоживслужба проводить активну роз'яснювальну роботу в ДНЗ щодо впровадження принципів НАССР
В Козятинському районі Держпродспоживслужба проводить активну роз'яснювальну роботу в ДНЗ щодо впровадження принципів НАССР

Працівники Козятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять моніторингові обстеження дошкільних навчальних закладів Козятинської територіальної громади, головною метою яких є:

  • недопущення поширення харчових отруєнь;
  • недопущення поширення коронавірусної хвороби у дитячих колективах;
  • розробка та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

В ході здійснення моніторингових обстежень фахівці проводть активну роз'яснювальну роботу.

У літню пору року, коли шкідливі бактерії розмножуються досить швидко, дуже легко отримати харчове отруєння чи кишкові інфекції, пов'язані із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань. Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових заходів.

Основними причинами спалахів є:

  • нехтування елементарними правилами особистої гігієни;
  • порушення технологій приготування їжі;
  • зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.

Факторами передачі інфекції найчастіше стають готові страви, молоко і молочні продукти, кондитерські вироби. Особливо це стосується страв, що готуються із запасом заздалегідь, що призводить до накопичення у продуктах збудників інфекційних захворювань та продуктів їх життєдіяльності.

 

Записатись
Подати скаргу