Новини

06 Листопад 11:11
В Гайсинському районі провели низку нарад щодо попередження розповсюдження гепатиту А
В Гайсинському районі провели низку нарад щодо попередження розповсюдження гепатиту А

На території Вінницької області зафіксований спалах вірусного гепатиту А. Наразі у Гайсинському районі зафіксовані поодинокі випадки, проте наявний ризик розповсюдження захворювання на території району.

З метою попередження розповсюдження ВГА в районі, за ініціативи Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було проведено позачергове засідання ТЕБ та НС. Головним доповідачем була начальник Гайсинського районного управління Наталія Губко, яка чітко визначила завдання та шляхи, які необхідно впровадити для мінімізації розповсюдження ВГА на території району. На нараді були присутні керівники всіх територіальних громад Гайсинського району. Прийняті відповідні рішення.

Аналогічні наради при міських/сільських радах із залученням зацікавлених організацій проведені в м. Ладижин, Гайсин, Бершадь, в ході яких прийняті відповідні рішення з попередження розповсюдження ВГА. Працівниками Держпродспоживслужби надано інформаційні листи щодо попередження розповсюдження ВГА.

Питання профілактики ВГА в закладах освіти були розглянуті на відповідних нарадах у відділах освіти територіальних громад. Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства провели відповідну роз'яснювальну роботу щодо профілактичних заходів в дитячих організованих колективах з поясненням алгоритму дій у разі виявлення підозрілих/хворих на ВГА. Заняття проводились із застосуванням авторських презентацій та наданням інформаційно-роз'яснювальних матеріалів представникам освітніх закладів.

 

 

Записатись
Подати скаргу