Новини

15 Червень 15:33
В Гайсинському районі Держпродспоживслужба та підприємці обговорили шляхи попередження харчових отруєнь
В Гайсинському районі Держпродспоживслужба та підприємці обговорили шляхи попередження харчових отруєнь

Сьогодні, 15 червня 2023 року, в Гайсинському районі відбулася заключна нарада щодо попередження гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в літній період.

В нараді взяли участь спеціалісти Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та фахівець ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України". Серед учасників були оператори ринку, що здійснюють діяльність у сфері виробництва та постачання харчових продуктів на території Теплицької та Соболівської ТГ.

Із вступним словом виступив заступник начальника-начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Гайсинського районного управління Сергій Кугот, який звернув увагу присутніх на необхідності неухильного дотримання санітарно-гігієнічних вимог у закладах громадського харчування.

Заступник начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Юлія Покотило детально розповіла про фактори, які найчастіше сприяють виникненню харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій та методи попередження епідемічних ускладнень, пов'язаних із закладами громадського харчування. Особлива увага була приділена організації, що надає послуги кейтерингу.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ростислав Горішевський ще раз нагадав присутнім про алгоритм впровадження системи НАССР в закладах громадського харчування, правила закупівлі сировини та продуктів харчування, необхідність дотримання температурних режимів та провів аналіз небезпечних факторів, які можуть впливати на безпечність харчових продуктів.

Завідувач відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Нінель Плахотнюк проінформувала присутніх про необхідність обов'язкового проходження профілактичних медичних оглядів згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002 р. та про обов'язкове проведення лабораторного дослідження питної води для закладів громадського харчування.

По завершенні заходу присутні отримали пам'ятки з профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

 

Записатись
Подати скаргу