Новини

24 Травень 15:53
В Департаменті освіти і науки Вінницької ОДА відбулася нарада щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року
В Департаменті освіти і науки Вінницької ОДА відбулася нарада щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року

23 травня 2018 року в Департаменті освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації відбулася нарада спеціалістів органів управління освітою райдержадміністрацій та міських рад. 

Традиційно на нараду була запрошена Головний спеціаліст відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ольга Хутченко.

Вона зазначила, що за результатами щорічних медичних оглядів дітей Вінницької області стан школярів погіршується. Наприклад, зниження гостроти зору у дітей за період навчання (з дошкільного віку до 8 класу) зростає у 6 разів; сколіоз у дошкільнят реєструється 0,1%, а за 11 років навчання цей показник зростає у 50 разів (5%); порушення осанки за період навчання збільшується в 11 разів. "Тому організація і проведення літньої оздоровчої кампанії на належному рівні повинна стати обов’язковою складовою частиною всієї профілактичної та оздоровчої роботи", - акцентувала Ольга Хутченко.

Також була надана детальна інформація щодо організації роботи пришкільних таборів, умов та вимог санітарного законодавства щодо проведення випускних вечорів у загальноосвітніх закладах області.

Присутні були інформовані щодо санепідситуації, яка склалася в Україні та на території області. 

Спеціалістам міських та районних відділів освіти, які відповідальні за проведення оздоровчої кампанії на підпорядкованій їм території, були роздані цілий ряд пам'яток та методичних рекомендацій з актуальних питань забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя в організованих дитячих колективах.

Наприкінці виступу Ольга Хутченко наголосила, що фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області налаштовані на ефективну співпрацю зі всіма зацікавленими учасниками оздоровчого сезону 2018 року для забезпечення повноцінного і безпечного відпочинку дітей.

 

Записатись
Подати скаргу