Новини

22 Лютий 10:23
У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби провели нараду з керівниками ЗДО Вінницької міської ТГ
У Вінниці фахівці Держпродспоживслужби провели нараду з керівниками ЗДО Вінницької міської ТГ

21 лютого 2024 року, з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, за ініціативи Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та за підтримки департаменту освіти Вінницької міської ради, було проведено нараду з керівниками закладів дошкільної освіти Вінницької міської територіальної громади.

Під час виступу головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вінницького міського управління Ганна Матвійчук акцентувала увагу присутніх на основних вимогах до організації безпечного харчування дітей.

Так, до відома присутніх було доведено вимоги чинного законодавства стосовно отримання та зберігання продуктів харчування і продовольчої сировини, їх первинної обробки, обробки яєць, технології приготування страв, поточності технологічного процесу, правил особистої гігієни, відбору добових проб, миття столового і кухонного посуду та іншого приладдя.

Не залишились поза увагою і питання дотримання погодженого з Держпродспоживслужбою примірного сезонного меню та здійснення контролю за дотриманням встановлених Постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку" норм харчування.

Крім того, присутні обговорили вимоги до ведення бракеражних журналів, а також порядок проведення поточного та генерального прибирання у виробничих та складських приміщеннях харчоблоку.

Окремо було приділено увагу основним видам порушень вимог чинного законодавства, виявленим під час проведених протягом місяця 23 комісійних обстеженнях харчоблоків.

У форматі активного діалогу були вирішені питання особливостей організації харчування дітей в період воєнного стану, насамперед щодо прийому їжі в захисних укриттях під час дії сигналу повітряної тривоги. Керівникам ще раз нагадали про персональну відповідальність за організацію якісного, повноцінного, раціонального та безпечного харчування дітей у закладах дошкільної освіти Вінницької міської територіальної громади.

 

Записатись
Подати скаргу