Новини

21 Березень 15:49
У Вінниці Держпродспоживслужба та студенти обговорили механізм захисту прав споживачів та норми антитютюнового законодавства в Україні
У Вінниці Держпродспоживслужба та студенти обговорили механізм захисту прав споживачів та норми антитютюнового законодавства в Україні

Впродовж тижня у Вінницькому торговельно-економічному фаховому коледжі Державного торговельно-економічного університету проходить Консюмерський фестиваль, основною метою якого є забезпечення поглибленого вивчення прав споживачів та відповідних нормативних актів, що регулюють цю сферу відносин.

Сьогодні, 21 березня 2024 року, начальник управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Білик провела тренінг для студентів навчального закладу, які здобувають освіту за напрямком "Підприємництво та торгівля", в ході якого презентувала освітній міні-проєкт "Я-споживач" та надала учасникам інструменти для ефективного відстоювання своїх споживацьких прав. Окрім теоретичних знань, студенти також отримали досвід у вирішенні практичних завдань, змодельованих спеціалістами Управління спираючись на власний досвід розгляду звернень громадян, та намагалися внести свої пропозиції щодо вирішення певних непорозумінь між споживачем та суб'єктом господарювання.

Окремим блоком, з метою забезпечення інформування студентів про ризики та незворотні наслідки куріння тютюнових виробів для здоров'я людини Юлія Білик розповіла про проєкт "Дихай вільно!", створений спеціалістами Управління. Учасники дізнались про основні норми антитютюнового законодавства та отримали рекомендації щодо алгоритму дій, у разі порушення їхніх прав на бездимне середовище у громадських місцях.

Захід пройшов в дружній атмосфері та виявився надзвичайно пізнавальним для студентів, які зазначили, що тепер будуть почуватися впевненіше, якщо доведеться відстоювати свої права під час придбання товарів або отримання послуг.

 

Записатись
Подати скаргу