Новини

25 Травень 09:48
У Вінниці Держпродспоживслужба та керівники таборів відпочинку обговорили організацію роботи в умовах адаптивного карантину
У Вінниці Держпродспоживслужба та керівники таборів відпочинку обговорили організацію роботи в умовах адаптивного карантину

З метою належної підготовки до проведення оздоровчої кампанії 2021 року та профілактики епідемічних ускладнень в організованих дитячих колективах, 21 травня 2021 року фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь у організованій департаментом освіти Вінницької міської ради онлайн-конференції з керівниками 33 таборів відпочинку з денним перебуванням, які будуть функціонувати на базі закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади з 08 по 25 червня 2021 року.

До відома керівників та медичних працівників зазначених закладів доведено вимоги ДСанПіН 5.5.23-99 "Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів" та постанови Головного державного санітарного лікаря України № 43 від 30.07.2020р. "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Крім того, багато уваги було приділено питанню організації повноцінного та безпечного харчування дітей у пришкільних таборах.

Під час обговорення з’ясовувались питання здійснення протиепідемічних заходів, адже функціонування таборів в умовах адаптивного карантину безумовно вплине на організацію відпочинку дітей, в т. ч. харчування, медичне обслуговування, фізкультурно-оздоровчу роботу та дозвілля.

Наостанок керівникам було наголошено про персональну відповідальність за організацію якісного та безпечного відпочинку школярів.

Слід відмітити, що фахівцями Вінницького міського управління з 18 по 21 травня 2021 року було організовано відбір проб води питної з внутрішніх мереж 33 закладів освіти, на базі яких влітку будуть функціонувати табори відпочинку. Проби доставлені у Вінницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для проведення лабораторних досліджень.

 

Записатись
Подати скаргу