Новини

07 Липень 12:30
У першому півріччі ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області досліджено 45 рекламоносіїв та виявлено 21 порушення
У першому півріччі ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області досліджено 45 рекламоносіїв та виявлено 21 порушення

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області пильно слідкує за рекламою, яка поширюється в регіоні. Спеціалісти відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами попереджають створення та розповсюдження реклами, яка не відповідає вимогам чинного законодавства.

Так, з початку року спеціалісти провели 45 досліджень рекламних носіїв: 37 - у сфері зовнішньої реклами, 8 - у сфері внутрішньої реклами. За результатами обстежень, у 21 випадку були виявлені порушення та прийняті рішення про накладення штрафних санкцій на загальну суму 45,99 тисяч гривень, з яких в добровільному порядку сплачено 30,73 тисяч гривень.

Варто зазначити, що в ході обстежень особлива увага приділялась рекламі лікарських засобів, медичних виробів та методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, а також фактам виявлення дискримінаційної реклами. Значну частину порушень зафіксовано у рекламуванні лікарських засобів, що становить 56,5 % від загальної кількості.

 

 

Записатись
Подати скаргу