Новини

20 Серпень 16:42
Тривають перевірки готовності шкіл-інтернатів обласного підпорядкування до роботи у новому навчальному році
Тривають перевірки готовності шкіл-інтернатів обласного підпорядкування до роботи у новому навчальному році

Спільно з фахівцями Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять перевірки дитячих закладів інтернатного типу обласного підпорядкування з питань визначення ступеню готовності до роботи у новому 2019-2020 навчальному році.

Станом на 19 серпня перевірено 6 закладів.

Три з них (Серебрійський навчально-реабілітаційний центр Могилів-Подільського району Вінницької обласної Ради, Нечуївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Ямпільського району Вінницької обласної Ради, Брацлавський НВК: дошкільний навчальний заклад, загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – гімназія Вінницької обласної Ради) практично готові до прийому дітей. В закладах проведені якісні поточні ремонти, території упорядковані, харчоблоки забезпечені мийними та дезінфекційними засобами, достатньою кількістю чайного/столового/кухонного посуду, розподільчого інвентарю. Холодильним та технологічним обладнанням забезпечені на 100%. Створені умови для дотримання дітьми та працівниками правил особистої гігієни. Обладнані медичні пункти з необхідним запасом препаратів для надання невідкладної медичної допомоги і протишокової терапії, стерильного перев'язувального матеріалу та інше. Приміщення навчальних корпусів облаштовані якісними шкільними меблями. Класи Нової Української Школи готові прийняти першокласників.

В інших закладах (Мурованокуриловецька санаторна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Вінницької обласної Ради, Немирівський навчально-реабілітаційний центр Вінницької обласної Ради, Тульчинська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів – ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Вінницької обласної Ради) ступінь готовності становить від 76 до 95%. Роботи по виконанню планів – завдань продовжуються.

В усіх закладах з працівниками шкільних їдалень та педагогічним персоналом проведені бесіди з профілактики гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь. Роздані пам’ятки та методичні рекомендації з актуальних питань дотримання вимог санітарного законодавства.

Перевірки тривають.

 

Записатись
Подати скаргу