Новини

11 Квітень 10:44
Спеціалісти Жмеринського районного управління проводять обстеження харчоблоків освітніх закладів
Спеціалісти Жмеринського районного управління проводять обстеження харчоблоків освітніх закладів

Станом на 10 квітня 2024 року фахівці Жмеринського районного управління за участю представників управлінь (відділів) освіти Жмеринського району, враховуючи Розпорядження КМУ від 27.10.2023 р. №990-р "Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках", наказ Вінницької обласної військової адміністрації від 30.11.2023 р. №1440 "Про затвердження Обласної програми "Реформування системи шкільного харчування у Вінницькій області на 2024-2027 роки", з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь в організованих дитячих колективах провели 27 комісійних обстежень закладів освіти.

В ході обстежень особливу увагу спеціалісти приділяли матеріально-технічному стану харчоблоків, забезпеченню достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, наявності умов для обробки сировини та готових страв, дотриманню поточності технологічного процесу, якості миття обладнання, інвентарю та посуду.

Зважаючи на пріоритетність питання забезпечення дітей в організованих дитячих колективах безпечним, повноцінним та якісним харчуванням, спеціалісти наголосили на необхідності неухильного дотримання вимог постанови Кабінету Міністрів України №305 від 24 березня 2021 року "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", а також ще раз надали роз'яснення щодо функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.

За результатами обстежень керівники освітніх закладів отримали рекомендаційні листи про усунення порушень чинного санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів, окремими листами проінформовано місцеві органи влади.

 

 

Записатись
Подати скаргу