Новини

05 Травень 11:39
Спеціалісти Вінницького міського управління та керівники закладів громадського харчування обговорили необхідність дотримання санітарно-гігієнічних вимог
Спеціалісти Вінницького міського управління та керівники закладів громадського харчування обговорили необхідність дотримання санітарно-гігієнічних вимог

04 травня 2023 року за ініціативи Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, з метою профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових захворювань серед населення у весняно-літній період, відбулась зустріч з керівниками закладів громадського харчування та кулінарних цехів супермаркетів Вінницької міської територіальної громади, на якій присутні обговорили необхідність дотримання основних санітарно-гігієнічних вимог та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

На нараді виступила начальник Вінницького міського управління Ірина Односталко, яка наголосила на важливості попередження та недопущення епідемічних ускладнень, пов'язаних з роботою зазначених об'єктів, особливо в період військового стану.

З доповіддю також виступив заступник начальника управління Роман Керезь та нагадав присутнім про необхідність впровадження та практичного застосування у роботі системи аналізу ризиків небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР), зокрема про належне планування виробничих приміщень, стан комунікацій, оздоблення поверхонь, якість питної води, процедури проведення прибирання, миття і дезінфекцію приміщень та обладнання, контроль за технологічними процесами тощо.

В ході заходу головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ганна Матвійчук звернула увагу на основні критичні моменти в процесі обігу харчових продуктів та надала роз'яснення щодо вимог до транспортування та зберігання харчових продуктів і продовольчої сировини, особистої гігієни персоналу, медичних оглядів тощо.

Під час заходу учасники також ставили свої запитання і отримували вичерпні фахові роз'яснення.

По закінченню зустрічі всім присутнім були вручені відповідні інформаційні листівки та наголошено про персональну відповідальність керівників за дотримання викладених вимог під час роботи у весняно-літній період.

 

Записатись
Подати скаргу