Новини

06 Липень 16:05
Спеціалісти Вінницького міського управління проводять профілактичну роботу за рішенням засідання ТЕБ та НС
Спеціалісти Вінницького міського управління проводять профілактичну роботу за рішенням засідання ТЕБ та НС

Щороку за ініціативи Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області на засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС заслуховуються питання щодо отруєння дикорослими грибами та захворювання на ботулізм із подальшим затвердженням Комплексних планів з профілактики.

В поточному році засідання відбулось 3 липня, в ході якого було прийнято відповідне рішення щодо заходів з попередження виникнення отруєння дикорослими грибами та захворювання на ботулізм, на виконання якого спеціалісти Вінницького міського управління направили 6 листів на адреси директорів лікувально-профілактичних закладів міста, 1 - на адресу директора депратамента охорони здоров'я Вінницької міської ради, 1 - начальнику КП "Муніципальна варта" та 8 - керівникам агропродовольчих ринків м. Вінниця.

Довідково: протягом минулого року на території Вінницької МТГ було зареєстровано 2 випадки отруєння грибами з трьома потерпілими особами, які були пов'язані з помилковим збором грибів та недотриманням технології приготування; 1 випадок захворювання на ботулізм з одним потерпілим. Протягом поточного року випадків отруєння грибами та захворювання на ботулізм не зафіксовано.

Принагідно нагадуємо:

Обережно – гриби: профілактика отруєнь та перша допомога!
Обережно - ботулізм: утримайтесь від споживання консервованих та в'ялених продуктів домашнього виготовлення!

 

Записатись
Подати скаргу