19 січня 2022 року спеціалістами Шаргородського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з метою профілактики занесення та розповсюдження інфекційних захворювань тварин та птиці проведено зустріч із суб’єктами господарювання, які проводять подвірний забій тварин та реалізацію м’яса на агропродовольчих ринках.
В ході заходу учасників ознайомили з ветеринарно-санітарними вимогами до завезення та переміщення тварин і птиці, основними клінічними ознаками АЧС та грипу птиці, алгоритмом дій при підозрі на захворювання, санітарно-гігієнічними вимогами до подвірного забою тварин, ідентифікації та реєстрації с/г тварин.
Окрім того, була проведена роз'яснювальна робота щодо основних положень про видачу супровідних ветеринарних документів, здійснення ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів та визначення критеріїв ризику до продукції, яка в подальшому буде реалізовуватись.
Також, присутніх ознайомили з поточною ситуацією по Україні щодо харчових отруєнь населення та наголосили на необхідності дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.
В робочій зустрічі взяли участь 26 осіб.