Новини

27 Квітень 16:43
Спеціалісти Хмільницького районного управління провели обстеження водогонів Калинівської МТГ та Іванівської СТГ
Спеціалісти Хмільницького районного управління провели обстеження водогонів Калинівської МТГ та Іванівської СТГ

Протягом 24-27 березня 2023 року спеціалісти Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили 9 комісійних обстежень сільських водогонів Калинівської МТГ та Іванівської СТГ щодо безпечності питної води, яка централізовано подається населенню. Підставою для проведення комісійних обстежень стало Доручення Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля від 20 грудня 2022 року №57940/38/1-21, Протокол засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації від 07 грудня 2022 року №11 та Протокол №3 від 09 березня 2023 року.

В ході обстежень спеціалісти перевіряли дотримання вимог законодавства щодо питного водопостачання та виконання заходів, які надавалися при попередніх обстеженнях водогонів. За результатами обстежень встановлено, що на двох нових водогонах не проведено впорядкування зон санітарної охорони свердловини, водонапірної башти та порушується періодичність виробничого лабораторного контролю безпечності та якості питної води. Власники водогонів, які перевірялися попередньо, провели усі необхідні заходи та дотримуються вимог щодо подачі безпечної води населенню.

З працівниками водогонів проведена інформаційно-роз'яснювальна робота з питань профілактики кишкових інфекцій, фактором передачі яких є вода, а також надані рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

 

Записатись
Подати скаргу