Новини

23 Березень 11:13
Спеціалісти Хмільницького районного управління провели комісійні обстеження закладів освіти Калинівської МТГ
Спеціалісти Хмільницького районного управління провели комісійні обстеження закладів освіти Калинівської МТГ

Протягом 20-22 березня 2023 року спеціалісти Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили 7 комісійних обстежень закладів освіти Калинівської МТГ щодо безпечності освітнього середовища.

В ході комісійних обстежень особлива увага приділялася:

  • Організації харчування та виконанню норм харчування відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку". За результатами обстежень встановлено, що в частині закладів журнали бракеражу сирих продуктів та журнали бракеражу готових страв ведуть за формою старого зразка.
  • Дотриманню санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів в закладах та найпростіших укриттях для вихованців та працівників закладів освіти, порушень при обстеженні укриттів не виявлено.
  • Дотриманню гігієнічних вимог стосовно поводження з харчовими продуктами, запровадженню та застосуванню постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP). В ході обстежень виявлялися порушення щодо ведення чек-листів з видалення харчових відходів.

З працівниками закладів освіти проведена інформаційно-роз'яснювальна робота з профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій, а також надані рекомендації щодо усунення виявлених порушень.

 

Записатись
Подати скаргу