Новини

17 Серпень 15:50
Спеціалісти Хмільницького районного управління перевірили готовність закладів освіти Махнівської та Глухівецької ТГ до навчального року
Спеціалісти Хмільницького районного управління перевірили готовність закладів освіти Махнівської та Глухівецької ТГ до навчального року

З метою визначення стану готовності закладів загальної середньої та дошкільної освіти Махнівської та Глухівецької територіальних громад до роботи у новому навчальному році, спеціалісти Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь у комісійних обстеженнях 21 закладу, які проходили 3 14 по 16 серпня 2023 року.

Під час обстежень спеціалісти звернули особливу увагу на стан території, ігрового та спортивного обладнання, матеріально-технічної бази всіх приміщень, комунікацій, забезпеченість холодильним та технологічним обладнанням, посудом, інвентарем для прибирання, проведення щорічної профілактичної дезінфекції постільних речей, а також дератизаційних та дезінсекційних робіт.

Окрім того, фахівці ознайомились з організацією харчування дітей відповідно до вимог постанови КМУ №305 від 24 березня 2021 року та належної гігієнічної практики під час приготування страв.

В 2023-2024 навчальному році на території Махнівської та Глухівецької ТГ будуть функціонувати 18 закладів загальноосвітньої та дошкільної освіти, з яких 3 – офлайн.

Варто зауважити, що у всіх функціонуючих ЗЗСО та ДНЗ створені безпечні умови для перебування дітей та персоналу під час дії сигналу "Повітряна тривога" шляхом облаштування власних або розташованих поруч захисних споруд в підвальних приміщеннях, які за результатами комісійних обстежень рекомендовано до використання у якості найпростіших укриттів.

В ході обстежень спеціалісти активно проводили інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо дотримання гігієнічних вимог, встановлених Санітарним регламентом для ЗЗСО та ДНЗ, а також щодо поводження з харчовими продуктами.

Узагальнена інформація про результати комісійних обстежень закладів дошкільної освіти та стан їх готовності до роботи у новому навчальному році буде направлена на електронні адреси голів територіальних громад.

 

Записатись
Подати скаргу