Новини

30 Липень 15:12
Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели стимуляційний тренінг-навчання щодо грипу птиці
Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели стимуляційний тренінг-навчання щодо грипу птиці

29 липня 2021 року Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області на базі Тульчинського фахового коледжу ветеринарної медицини та Тульчинської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини Держпродспоживслужби було проведено стимуляційний тренінг-навчання щодо підвищення обізнаності та посилення готовності реагування у випадку спалаху грипу птиці.

До участі у заході долучились спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області, директори та спеціалісти державної лабораторії Держпродспоживслужби в області, начальники та епізоотологи районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини.

Метою проведення семінару було підвищення обізнаності спеціалістів щодо грипу птиці та посилення готовності реагування у разі виникнення надзвичайного стану, пов’язаного зі спалахами небезпечних хвороб птахів, як елемент мінімізації загроз птахівництву області.

На навчанні присутніх проінформували про епізоотичну ситуацію щодо грипу птиці, яка склалась на сьогоднішній день в Україні та у світі в цілому.

За допомогою мультимедійного відтворення учасників стимуляційного тренінг-навчання детально ознайомили з етіологією зазначеного захворювання. Під час навчання було відпрацьовано послідовність дій спеціалістів ветеринарної медицини у випадку спалаху грипу птиці, окрім того, учасники отримали теоретичні завдання.

Фахівці Головного управління та Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби провели практичне заняття, на якому усі присутні мали можливість взяти участь у процесі відбору проб крові, трахіальних та клоакальних змивів, проведення стемпінг-ауту, розтину птиці, відбору та пакування матеріалу для діагностичних досліджень.

Такі навчання є надзвичайно важливими для фахівців, адже вони дозволяють відновити знання і дізнатись про нові засоби і способи відбору та дослідження матеріалів, що використовуються на практиці. Також, усі присутні вивчили алгоритм дій при виявленні загибелі птиці.

 

Записатись
Подати скаргу