Новини

12 Квітень 10:33
Сказ 100% смертельний, але йому на 100% можна запобігти!
Сказ 100% смертельний, але йому на 100% можна запобігти!

Сказ 100% смертельний, але йому на 100% можна запобігти! При укусі невідомої тварини - 15 хвилин промивайте рану водою з милом, обробіть антисептиком і негайно зверніться до лікаря!

Вірус сказу дуже небезпечний і вражає головний мозок - це завжди призводить до смерті. Він виділяється зі слиною хворої тварини і може інфікувати людей через укус, подряпини або ослинення.

Проти сказу немає ефективного лікування. Тільки негайна вакцинація після інфікування може убезпечити вас від сказу!

Іноді ознаки сказу з'являються через рік, але в деяких випадках - вже через тиждень після зараження. Не зволікайте зі зверненням за медичною допомогою. Медична допомога та вакцинація від сказу надається безоплатно.

Ваші чотирилапі друзі потребують захисту так само, як і ви. Вакцинуйте своїх домашніх улюбленців щорічно, починаючи з 3-місячного віку. Захистіть їх і себе від сказу! Вакцина для домашніх тварин безоплатна.

Будьте обережні! Дикі, безпритульні та домашні пухнастики можуть виглядати милими, але краще тримайте дистанцію. Собаки, коти, лисиці, вовки і деякі інші домашні і дикі тварини можуть хворіти на сказ та передавати його людям.

Симптоми інфікованої тварини: ігресивність, параліч, слабкість, пригніченість, надмірне слиновиділення, відмова від їжі та води.

Завантажити інфографіку можна за посиланням.

Довідково: матеріали розроблені Держпродспоживслужбою, Центром громадського здоров'я та Міністерством охорони здоров'я України за підтримки міжнародних організацій USAID, FAO та WHO.

 

Записатись
Подати скаргу