Новини

29 Січень 16:02
Щодо змін в молочній галузі Вінницької області
Щодо змін в молочній галузі Вінницької області

Сьогодні, в ході апаратної наради голови обласної державної адміністрації, директор Департаменту агропромислового розвитку та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук розповів про зміни в молочній галузі області в зв’язку із введенням нових стандартів та норм.

Посадовець зазначив, що на минулому тижні було проведено нараду з керівниками 14 молокопереробних підприємств Вінниччини щодо дотримання загальноприйнятих положень міжнародної стандартизації якості для підвищення конкурентоздатності молочної продукції.

Також, Микола Ткачук додав, що у зв’язку з введенням з 1 липня 2018 року нових стандартів заготівлі молока, Департаментом розробляється алгоритм дій щодо закупівлі молока від населення. Для того, щоб не зменшувалось поголів’я ВРХ у приватних домогосподарствах, молокопереробні підприємства будуть приймати молоко І-го ґатунку базисної жирності 3,4%. Але задля цього, господарям буде необхідно дотримуватись відповідних санітарно-гігієнічних норм та умов зберігання.

Окрім того, посадовець зауважив, що в області спостерігається підвищення продуктивності роботи молочно-товарних комплексів, які працюють в Ямпільському, Мурованокуриловецькому, Липовецькому та Калинівському районах.

 

 

Записатись
Подати скаргу