Новини

21 Жовтня 10:36
Ринковий нагляд в умовах дії воєнного стану
Ринковий нагляд в умовах дії воєнного стану

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 №303 "Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану", Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 №64 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні".

Вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, у тому числі вимоги технічних регламентів, є чинними і їх необхідно дотримуватись з метою мінімізації загроз суспільним інтересам від споживання (користування) нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпродспоживслужби.

Законодавство України про ринковий нагляд розповсюджується на всіх суб’єктів господарювання, задіяних у постачанні продукції споживачу (користувачу): від виробника до кінцевого розповсюджувача по всьому ланцюгу. Перевіряються, зокрема, не суб’єкти господарювання, а виключно характеристики продукції та, за необхідності, умови її зберігання. Усі суб’єкти господарювання зобов’язані вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію.

Доказом безпечності продукції є її відповідність технічним регламентам, національним стандартам, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами.

Метою діяльності органів ринкового нагляду є забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз безпеці життя та здоров’ю людей, безпечні умови праці, захист прав споживачів (користувачів), захист довкілля.

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію нехарчової продукції: спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області надають консультаційну підтримку суб’єктам господарювання з питань здійснення державного ринкового нагляду в Управлінні захисту прав споживачів за адресою: м. Вінниця, вул. Максимовича, 19, кабінет №200, тел. (0432) 65-88-00.

 

Записатись
Подати скаргу