Новини

01 Вересень 11:41
Рекламні знижки: що варто знати споживачам!
Рекламні знижки: що варто знати споживачам!

Конкуренція серед продавців товарів і послуг спонукає їх у боротьбі за вибір споживача використовувати різноманітні акції. Одним із найбільш дієвих механізмів залучення покупців є застосування рекламних знижок. Держпродспоживслужба нагадує, що відповідно до норм Закону України "Про рекламу", реклама про зниження цін обов'язково повинна містити наступні відомості:

  • місце проведення розпродажу;
  • дату початку;
  • дату закінчення;
  • співвідношення розміру знижки до попередньої ціни.

Варто нагадати, що інформація про ціни на товари та тарифи на послуги, наведені у рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, зазначається виключно у гривні.

Рекламодавці, виробники реклами або її розповсюджувачі, які порушують законодавство про рекламу, несуть відповідальність згідно ст. 27 Закону України "Про рекламу".

Також, часто виникає ситуація, коли цінники на товар на полицях магазину зі знижкою, а вже на касі покупець чує зовсім іншу цифру. В такому випадку, покупець має право оплатити саме ту ціну, яка є на ціннику, адже саме на основі такої інформації було прийняте рішення про покупку.

Нагадуємо, якщо ваші права, як споживача порушено та суб'єкт господарювання відмовляється задовольнити справедливі вимоги відповідно до чинного законодавства про захист прав споживачів – звертайтесь до ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області!

Для цього вам необхідно обрати один з варіантів: заповнити форму на сайті; надіслати скаргу електронною поштою info@vingudpss.gov.ua; надіслати скаргу на поштову адресу 21036, м. Вінниця, вул. Праведників cвіту, 19 або зателефонувати за номером (0432) 65-88-00.

 

Записатись
Подати скаргу