Новини

27 Лютий 12:25
Реклама на громадському транспорті: чи має право на існування?
Реклама на громадському транспорті: чи має право на існування?

Реклама на громадському транспорті – ефективний інструмент для підвищення впізнаваності компанії та продажу різноманітних товарів і послуг.

Перманентно великий пасажиропотік та мобільність такого виду реклами дозволяють привернути увагу якнайбільшої аудиторії, що робить її досить затребуваною.

Відповідно до Закону України "Про рекламу" реклама на транспорті – це реклама, що розміщується на території підприємств транспорту загального користування, метрополітену, зовнішній та внутрішній поверхнях транспортних засобів та споруд підприємств транспорту загального користування і метрополітену.

 

Для розміщення реклами на громадському транспорті існують законодавчі вимоги:

  • Розміщення реклами на транспорті погоджується лише з власниками об'єктів транспорту або уповноваженими ними органами (особами). При погодженні розміщення реклами на транспорті втручання у форму та зміст реклами забороняється. 
  • Розміщення реклами на транспорті повинно відповідати вимогам безпеки та правил дорожнього руху. 
  • Забороняється розміщення на транспортних засобах: реклами, яка повторює чи імітує кольорографічні схеми спеціальних та оперативних транспортних засобів; реклами із нанесенням світлоповертаючих матеріалів; реклами, яка супроводжується звуковими чи світловими сигналами. 
  • Забороняється розміщувати рекламу на скляних (прозорих) поверхнях транспортних засобів, за винятком випадків, коли для цього використовуються матеріали, які забезпечують безперешкодний огляд з салону транспортного засобу. 
  • Забороняється розповсюдження реклами через радіотрансляційні або інші звукові мережі сповіщання пасажирів у транспортних  засобах громадського користування, на станціях метрополітену, вокзалах, в портах та аеропортах, за винятком розповсюдження соціальної реклами. 

Якщо ви помітили рекламу на громадському транспортному засобі, розміщену з порушенням - звертайтесь до спеціалістів відділу контролю за рекламою Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Для цього вам необхідно обрати один з варіантів:

заповнити форму на сайті;

надіслати скаргу електронною поштою info@vingudpss.gov.ua;

надіслати скаргу на поштову адресу 21036, м. Вінниця, вул. Максимовича, 19;

зателефонувати за номером (0432) 65-88-00. 

 

 

Записатись
Подати скаргу