Новини

26 Квітень 14:45
Протягом квітня Держпродспоживслужба перевірила всі харчоблоки освітніх закладів Самгородоцької сільської ради
Протягом квітня Держпродспоживслужба перевірила всі харчоблоки освітніх закладів Самгородоцької сільської ради

На виконання розпорядження КМУ від 27.10.2023 р. №990-р "Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках", наказу Вінницької обласної військової адміністрації від 30.11.2023 р. №1440 "Про затвердження Обласної програми "Реформування системи шкільного харчування у Вінницькій області на 2024-2027 роки" та з метою попередження виникнення випадків та спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь в організованих дитячих колективах, спеціалісти Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, спільно з фахівцями відділу освіти, молоді та спорту Самгородоцької сільської ради, протягом квітня 2024 року провели комісійні обстеження усіх 8 функціонуючих харчоблоків закладів освіти Самгородоцької сільської ради.

Під час визначення стану матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, в т.ч. достатньою кількістю справного холодильного та технологічного обладнання, маркованих виробничих столів, розробного інвентарю та кухонного посуду було встановлено, що протягом грудня 2023 та січня 2024 року на харчоблоки освітніх закладів закуплено нові електроплити з духовими шафами, оновлено значну кількість розробних столів та столового посуду, закуплено нові сушарки для посуду, замінено систему вентиляції у варочних цехах, замінені мийні ванни для миття столового та кухонного посуду.

В ході обстежень фахівці також перевіряли терміни придатності та відповідність умов зберігання продуктів харчування, дотримання поточності технологічного процесу, правил обробки яєць, миття посуду та іншого реманенту, правил особистої гігієни працівників. Особливу увагу приділяли питанням організації харчування дітей відповідно до вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021 р. "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", здійсненню щомісячного контролю за дотриманням встановлених норм харчування та їхньої відповідності погодженим з Держпродспоживслужбою примірним 4-тижневим меню. Також фахівці перевіряли правильність оформлення технологічних карток, своєчасність заповнення журналів бракеражу та іншої медичної документації, дотримання правил відбору і зберігання добових проб.

Про результати комісійних обстежень харчоблоків освітніх закладів проінформовано начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Самгородоцької сільської ради.

 

Записатись
Подати скаргу