Новини

03 Січень 14:23
Протягом 2023 року ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області досліджено 78 рекламоносіїв та виявлено 56 порушень
Протягом 2023 року ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області досліджено 78 рекламоносіїв та виявлено 56 порушень

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області пильно слідкує за рекламою, яка поширюється в області. Спеціалісти відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами попереджають створення та розповсюдження забороненої реклами.

Так, протягом 2023 року було досліджено 78 рекламоносіїв: 63 - у сфері зовнішньої реклами та 15 - у сфері внутрішньої реклами. У 56 випадках було прийнято рішення про накладення штрафних санкцій на загальну суму 165,53 тисяч гривень. В добровільному порядку сплачено 113,65 тисяч гривень.

Варто зазначити, що в ході дослідження було виявлено 23 порушення щодо реклами тютюнових виробів та алкогольних напоїв. Також, особливу увагу було приділено рекламі лікарських засобів, медичних виробів та методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації, а також фактам виявлення дискримінаційної реклами. Всього зафіксовано 19 порушень у рекламуванні лікарських засобів.

 

 

Записатись
Подати скаргу