Новини

05 Серпень 16:03
Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільськогосподарських рослин в господарствах області в серпні 2019 року
Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільськогосподарських рослин в господарствах області в серпні 2019 року

Достовірний літ метеликів ІІ покоління підгризаючих совок розпочався в третій декаді липня. На світлопастку уловлювалося 2-5 екз. окличної, 1-2 екз. озимої совок. Одночасно в ході обстежень виявляли личинок 6 віку, які харчувалися на коренеплодах овочевих культур. З огляду на це, в серпні продовжиться літ метеликів ІІ покоління, причому зростатиме інтенсивність льоту озимої совки, і за таких показників у разі сприятливих погодних умов (середньодобова температура 18-28ºС, відносна вологість повітря 70-90%, наявність квітучої рослинності) повсюди можливе істотне збільшення чисельності та шкідливості личинок на сходах озимих культур.

Крім підгризаючих, спостерігатиметься літ, відкладання яєць, відродження та шкідливість личинок листогризучих совок (капустяної, совки-гамми, бавовникової, С-чорне, помідорної, городньої, садової та інших).

Про заходи, які слід провести в травні, щоб отримати гарні врожаї, розповідає "Прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільськогосподарських рослин у господарствах Вінницької області в серпні 2019 року".

Записатись
Подати скаргу