Новини

16 Червень 15:19
Про контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства в пришкільних таборах відпочинку Вінницької міської ТГ
Про контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства в пришкільних таборах відпочинку Вінницької міської ТГ

Протягом минулого тижня фахівці Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, за заявою директора департаменту освіти ВМР, провели 19 позапланових обстежень таборів відпочинку з денним перебуванням, які функціонують на базі закладів загальної середньої освіти Вінницької міської територіальної громади.

Всі заклади відпочинку укомплектовані медичним персоналом, забезпечені холодною та гарячою проточною водою, миючими та дезінфікуючими засобами, необхідним технологічним та холодильним обладнанням, кухонним та столовим посудом, медикаментами.

Станом на 16 червня 2023 року випадків та спалахів інфекційних хвороб, харчових отруєнь в закладах відпочинку не зареєстровано.

Дворазове харчування дітей в пришкільних таборах організовано на власних обладнаних харчоблоках згідно узгодженого з Держпродспоживслужбою примірного меню. Щодня в широкому асортименті наявні свіжі овочі та фрукти, молочна продукція, страви з м'яса або риби.

За результатами позапланових заходів, керівникам 4 закладів відпочинку направлено приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства, що знаходяться на контролі.

В ході обстежень з працівниками закладів оздоровлення та відпочинку провели 19 бесід щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та випадків дитячого травматизму.

 

 

Записатись
Подати скаргу