Новини

22 Березень 15:14
Представники закладів загальної середньої освіти та спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили питання медичного обслуговування школярів
Представники закладів загальної середньої освіти та спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили питання медичного обслуговування школярів

Сьогодні, 22 березня 2019 року, відбулася зустріч спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області з директорами закладів загальної середньої освіти, яка дозволила вирішити нагальні питання та була корисною і актуальною для обох сторін. 

Адже всі присутні - люди, у яких є відповідальність і бажання піклуватися про покращення умов перебування, виховання та навчання наших дітей.

Головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ольга Алевська презентувала цікаві слайди та інфографіку щодо санітарно-епідемічною ситуації в Україні та, зокрема, у Вінницькій області. Розповіла про ситуацію із захворюваністю на кір в регіоні та пояснила, як запобігти захворюванням на грип і ГРВІ. 

Присутнім було цікаво послухати основні вимоги щодо організації безпечного та якісного харчування, питного режиму, належного медичного обслуговування школярів.

Особлива увага була приділена підготовці до оздоровчого сезону та роботи пришкільних таборів.

Використовуючи наочні матеріали, Ольга Алевська показала основні порушення режимних моментів на харчоблоках шкіл і наслідки недотримання дезінфекційного режиму та правил особистої гігієни працівників їдалень. 

Всі присутні отримали інформаційні матеріали, санітарні правила, накази, рекомендації та пам’ятки щодо організації роботи школи та пришкільного табору. А саме: профілактики гострих респіраторних інфекцій та грипу, профілактики отруєнь грибами, профілактики педикульозу, ботулізму, туберкульозу, хвороби Боткіна тощо.

Зустріч пройшла тепло і невимушено, як завжди, панувала атмосфера поваги та взаєморозуміння!

 

Записатись
Подати скаргу