Новини

06 Липень 16:31
Правила проведення десикації посівів та використання безпілотних летальних апаратів!
Правила проведення десикації посівів та використання безпілотних летальних апаратів!

У Вінницькій області з дня на день розпочнеться збирання зернових культур та ріпаку. Кліматичні умови поточного року характеризуються великою кількістю опадів, що призвело до підвищення вологості збіжжя.

Окремі господарства можуть використовувати десикацію посівів як спосіб покращення придатності посівів до збиральних робіт.

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області звертає увагу господарників на необхідність суворого дотримання законодавства у сфері поводження з пестицидами під час проведення десикації посівів, адже невелике порушення цих вимог може призвести до пошкодження та загибелі прилеглих угідь, які належать іншим господарникам та приватним особам.

Просимо звернути увагу на обережність при використанні безпілотних літальних апаратів для проведення десикації сільськогосподарських культур. Не дивлячись на те, що польоти дронів не вимагають коридорів для розвороту літального апарату та можуть працювати в межах оброблюваного поля, проте вони можуть спричинити ураження десикантами угідь та насаджень, які прилеглі до поля, що обробляється десикантом. Система GPS може давати похибку. Крім того, пропелери дронів створюють потужний повітряний вихор і враховуючи, що безпілотник використовує розчин десиканту із дуже високою концентрацією, навіть найменше потрапляння повітряного потоку з висококонцентрованим розчином десиканту на прилеглу рослину (сільськогосподарські культури, городину, дерева, що належать іншим власникам) може призвести до її пошкодження або загибелі, що призведе до судових позовів на відшкодування збитків.

 

Записатись
Подати скаргу