Новини

29 Лютий 09:52
Оновлено Переліки лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації!
Оновлено Переліки лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації!

Сьогодні, 29 лютого 2024 року, набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України від 20.02.2024 р. №279 (зі змінами відповідно до наказу МОЗ від 26.02.2024 р. №329), яким затверджено Переліки лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 12 лютого 2024 року.

Водночас, втрачає чинність наказ Міністерства охорони здоров'я України від 21.08.2023 р. №1495 "Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 10 серпня 2023 року".

Повідомляємо, що Національна служба здоров'я України в межах програми медичних гарантій медичного обслуговування населення здійснює реімбурсацію лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі з первинною та вторинною профілактикою інфарктів та інсультів, цукрового та нецукрового діабету, хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів, розладів психіки та поведінки, епілепсії, хвороби Паркінсона, лікарських засобів для осіб у посттрансплантаційному періоді, лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах паліативних пацієнтів, що потребують знеболення та медичних виробів для вимірювання в амбулаторних умовах рівня цукру в крові пацієнтами з діабетом I типу.

До Переліку лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, включено 489 препаратів, в тому числі 68 препаратів інсуліну та 9 позицій комбінованих лікарських засобів. При цьому, 185 препаратів із зазначеного Переліку є безкоштовними.

До Переліку медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, включено тест-смужки для вимірювання в амбулаторних умовах рівня цукру в крові пацієнтами з діабетом I типу (43 позиції препарату). При цьому, 2 позиції із зазначеного Переліку є безкоштовними.

Звертаємо увагу, що реалізація лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації, але закуплені до дати затвердження МОЗ оновлених Переліку лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації, здійснюється за цінами та у порядку, що застосовувався до дати затвердження МОЗ зазначених переліків, протягом 30 календарних днів з дати початку їх дії.

 

Записатись
Подати скаргу